Home

HET ONTSTAAN 

Het ontstaan van Van Buren schilderdiensten BV gaat eigenlijk nog verder terug dan de oprichting in 1996.
Van Buren Sr, de derde generatie, was nog van de ouderwetse stempel. Met de ambachtelijke kwaliteit hoog in het vaandel heeft hij de fakkel over gedragen aan zoonlief, de vierde generatie. Het enige verschil is echter, dat het bedrijf dat sinds 1898 in Papendrecht gevestigd was, werd voortgezet in Dirksland.

Van Buren is in 1996 ontstaan als schildersbedrijf en is door Ron van Buren opgezet als eenmanszaak. Het bedrijf was gevestigd in een garage aan het woonhuis aan de Secretarieweg. De schilderwerkzaamheden zijn vooral gericht op onderhoud, restauratie en kleinschalige nieuwbouw projecten voor particulieren en bedrijven.

In 1997 volgde het tweede bedrijf en werd geleid door Carin van Buren. Dit bedrijf verhandelt glas aan bedrijven en particulieren. Al snel kwamen hier glaszetters bij, die zich bezighielden met het plaatsen ervan en beide bedrijven werden omgedoopt tot een VOF.

Al spoedig groeide het bedrijf uit zijn jasje en in 2000 verhuisde het glas- en schildersbedrijf naar de locatie aan de Spuikolk eveneens in Dirksland om in 2004 omgedoopt te worden naar een bv. Op 31 maart 2009 is van Buren Glas- en Schildersbedrijf in de VOF-vorm gestopt om per 1 april als Van Buren schilderdiensten BV van start te gaan aan het huidige Watertoren te Dirksland.

In 2014 heeft van Buren Schildersbedrijf de sprong gemaakt naar Oostenrijk. Ron van Buren heeft al vele jaren een binding met Tirol, met name in het Sellrain Tal nabij Innsbruck en heeft hierdoor al vele contacten opgebouwd. Door goed te integreren met de lokale bevolking kwam van Buren er snel achter dat ook hier een groeiende behoefte is naar een vakgericht schildersbedrijf. Aangezien er wel enig cultuurverschil is met de thuisbasis, weet het bedrijf hier al aardig een voet aan de grond te krijgen (zie www.malertirol.at)